MISIJA VRTIĆA

Nastojimo djeci osigurati bogato poticajno okruženje koje će im omogućiti stjecanje različitih iskustava i konstruiranje znanja – okruženje visokog obrazovnog potencijala koje odgovara aktivnoj prirodi učenja djeteta – inicijativa, samoorganizacija aktivnosti djece, sloboda izbora, prakticiranje odgovornosti, …

VIZIJA VRTIĆA

Vrtić kao mjesto zadovoljnog, veselog i kreativnog djeteta u kojem se očituje zajedništvo djece, roditelja i svih djelatnika.

O VRTIĆU

Dječji vrtić „Kesten“ ima dugu tradiciju odgojno – obrazovnog rada i otvoren je davne 1979. godine. Godinama je poslovao u sklopu Osnovne škole „Antun Mihanović“ Klanjec, a od 1997. godine posluje kao samostalna ustanova.

Vrtić se nalazi u Klanjcu, a novoizgrađena zgrada sa ukupno 619,4 m2 neto korisnog prostora sadrži između ostalog, sobe dnevnog boravka za 3 odgojno-obrazovne skupine, te sportsku dvoranu. Prostorije za boravak djece izgrađene su u skladu s Državnim pedagoškim standardom. Sobe dnevnog boravka imaju izlaz na djelomično natkrivene terase kako bi djeca mogla boraviti na zraku u svim vremenskim uvjetima. Vrtić okružuje zelena površina sa suvremeno opremljenim dječjim igralištem za aktivnosti i igru ukupne površine 1.957,49 m2.